איבוד קול כתוצאה מצינון

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

15/01/2020 | 22:38 | מאת: שיר

שלום אני כל שנה מצוננת בחורף, שיעול, לפעמים דלקת ריאות, לפעמים סינוסיטיס וכו. פעם בכמה שנים גם צרידות ואיבוד הקול. פעם רופא אמר לי שלא לקחת סינופד ומוקוליט במקביל כי אחד מייבש והשני מכייח והפ סותרים אחד את השני ולכן הם לא עוזרים ביחד. השבוע איבדתי את הקול בעקבות הצינון (אם כי פחות גדוש מבדרך כלל), והרופאה נתנה איבופן, סינופד ואוקסקטין. זה לא אותה בעיה?שאחד מייבש והשני מכייח? תודה

האוקסקטין אכן מכייח ונגד שיעול אומנם לא מוכר לי האנטראקציה שלו עם סינופיד, ממליץ להתייעץ עם מומחה פרמקולוגי

מנהל פורום אף אוזן גרון