הורדת שקדים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

20/08/2000 | 00:52 | מאת: anat

מדובר בבחור בן 30 שהתייצג עם nephrotic syndrome and anuric renal failure, כשבועיים לאחר דלקת גרון שטופלה חלקית על ידי אוגמנטין, ואובחן כ post streptococcal GN. בחודש האחרון סובל מאודם בגרון וקושי בבליעה ללא הפסקה ושוב הופיע nephrotic syndrome. ביופסית כיליה תקינה לציין שכל שנה הבחור סובל כ 3 פעמים מדלקת גרון. שאלה - האם לדעתך יש אינדיקציה לכריתת השקדים כדי להמנע מסיבוכים בעתיד?

21/08/2000 | 21:34 | מאת: ד"ר שלמה מ. צרפתי

שלום אנט, המדובר בחולה הסובל מכשל כיליתי על רקע של GN אשר נגרמה ככל הנראה מזיהום סטרפטוקוקאלי חריף ואשר לא טופול ככל הנראה בצורה מדויקת ומספקת. דלקות שקדים חריפות על רקע סטרפטוקוקאלי הינן סיכון ידוע ובאותם חולים כפי שציית ישנה הוראה לכריתת שקדים מלאה על מנת למנוע סיבוכים נוספים בעתיד. בהצלחה

23/08/2000 | 23:15 | מאת: איציק שוורץ

בני בן 4 אובחן שקד שלישי תופעות : צרידות , נחירות , דלקות גרון ושקדים נפוחים . האם יש אלטרנטיבה לניתוח כריתת שקדים והייתי מעוניין לקבל קצת יותר פרטים על הניתוח תודה איציק

24/08/2000 | 00:01 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום ענת בסינדרום פוסט סטרפטוקוקלי התסמונת הינה נפריטית ולא נפרוטית. אני מניח שאכן הוכח קשרבין הזיהום סטרפטוקוקלי להופעת הגלומרולונפריטיס. כידוע לך, סרוטיפים סטרפטוקוקלים מסוימים ולא שכיחים נחשבים לנפריטוגניים, וגם אותם ניתן למנוע על ידי פרופילקסיס עם פניצילין. מצב של Rheumatic Fever או גלומרולונפריטיס איננה מהווה הוריה מוחלטת לניתוח אלא לפי שיקול קליני בעקר אם המטופל איננו משתף פעולה בנטילת אנטיביוטיקה פרופילקטית. לסיכום : כריתת שקדים כאן מהווה הוריה יחסית. ניתן למנוע גם על ידי הזרקות של בנזטיל-פניצילין אחת לחודש. בהצלחה

מנהל פורום אף אוזן גרון