פגיעה בשמיעה על רקע תרופתי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

07/06/2019 | 11:56 | מאת: יותם

שלום, אני בחור בן 34 עם רקע של פגיעה בשמיעה ממסיבות. סובל מטנטון קל מאז המסיבה וגם קושי בשמיעה על רקע רעש בלבד, אודיוגרמה תקינה. לאחרונה התגלתה אצלי דלקת בקיבה על רקע הליקובקטור, ועלי לקחת אנטיביוטיקה. הציעו לי שתי חלופות של אנטיביוטיקות, KLARIDEX ו-FLAGYL, אך בקריאה בספרות, ראיתי שהן עלולות לגרום לפגיעה בשמיעה\טנטון. מאחר ואני כבר סובל מפגיעה בשמיעה וטנטון, מה עלי לעשות? האם בטוח לקחת תרופות כאלו במצבי? ואם לא, אז מה לעשות? בברכה, יותם.

חברות התרופות מנסות לכסות אתעצמם משפטית ולכן בעלון רושמים כל הסיבוכים גם הנדירים ביותר. אומנם ישנם תרופות אוטטוקסיות ( עושות בעיית שמיעה וטנטון) שבקבוצה הזו הסיכוי שזה יקרה הוא גדול, פלגיל לא נחשב על הקבוצה הזו.

מנהל פורום אף אוזן גרון