בצקת במיתרי הקול ללא בדיקה לרינגוסקופיה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

16/04/2019 | 14:32 | מאת: הללי

שלום אני בת 27 סובלת מרפלוקס כמה חודשים מטופלת ע"י תרופות אומפרדקס.רופא אף אוזן גרון בדק אותי(לא בדיקת לרינגוסקופיה) מהסתכלות בלבד בגרון וראה כי יש לי בצקת ב איזור קומיסרוה אחורית האם זה משהו שעובר ? האם יש צורך גם בבדיקה ב לרינגוסקופיה ?

האם בדק אותך עם מראה בלוע לפחות? מבדיקה רגילה של הלוע קשה מאוד לראות קומסורות על מנת לראות קומסורות ומיתרי קול וסמנים של רפלוקס חייבים לעשות בדיקת לרינקס בסיב אופטי, בדיקה פשוטה שמתבצעת במרפאות אא"ג בהם המכשור זמין. או לחלופין ניתן לעשות בדיקה עם מראה שהיא פחות נוחה ופחות מדויקת

17/04/2019 | 11:18 | מאת: הללי

שלום , הוא בדק אותי עם מראה בלוע האם זה משהו שעובר? האם יש צורך בכדורים?

מנהל פורום אף אוזן גרון