דלקות גרון - סטרפטוקוקוס וCMV ביחד

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

31/03/2019 | 21:09 | מאת: ג׳ון

שלום מזה כשלושה חודשים אני סובל מדלקות גרון חוזרות (או, יש שיאמרו - אחת ארוכה שלא עוברת). שלושה משטחי גרון חזרו חיוביים. לקחתי בהתחלה רפאפן ושלוש פעמים נוספות אוגמנטין (כרגע באמצע הטיפול). בכל פעם שאני מתחיל אנטיביוטיקה תסמיני הדלקת נעלמים בתוך יום. כעת בבדיקות דם התגלה שאני חיובי לCMV (נדבקתי מהילד). רופאת משפחה טוענת שכדאי להפסיק את האנטיביוטיקה ולחכות להחלמה מCMV כי אני כנראה נשא של סטרפטוקוקוס והדלקות נובעות מCMV ולכן אין מה לטפל באנטיביוטיקה, אני קצת סקפטי משום שהטיפול האנטיביוטי מיד מקל... מה כדאי לעשות?

חשוב לדעת מה היה בבדיקת דם האם יש תמסנים בבדיקת דם לדלקת וירלית? בכל מקרה באם בבדיקה אין עדות לדלקת חיידקים מומלץ להמתין ען הטיפול האנטיבוטי

מנהל פורום אף אוזן גרון