ליחה תמידית

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

17/08/2000 | 19:16 | מאת: ליהי

עברתי לגור בתל אביב לפני שנה וחצי. אני גרה במקום מרכזי, בו עוברים גם אוטובוסים. אני סובלת ממין ליחה תמידית מכוון הסינוסים אל הגרון. נאמר לי שזהו המחיר לזהום האויר בתל אביב, כולל לחות האויר, כולל מזגנים, וכי זה ימשך כל ימי חיי ללא מרפא. האומנם? אנא ענה לי לאי-מייל שלי. תודה רבה.

17/08/2000 | 22:46 | מאת: נעם

אני סובל מליחה תמידית מהאף ובגרון בדר"כ הגודש מופיע בבוקר, אולם גם בהמשך היום אני ממשיך לסבול מהגודש אולם ברמה נמוכה יותר, אני מרבה לכחכח בגרוני ידוע לי שאני רגיש לקרדית - אבק הבית רופא הציע לי טיפול בזריקות למשך 3 שנים. ראשית : האם תתכן סיבה נוספת לגודש ? האם ישנם טיפולים נוספים אודה לך אם תענה לי לאי מייל שלי תודה רבה נעם

18/08/2000 | 10:57 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום נועם אלרגיה היא אחת הסיבות השכיחות ביותר לגודש ולתלונות שתיארת, אם בנוסף אובחנה בודאות אלרגיה לקרדית הביית , הרי שכנראה שזהו הכוון הטיפולי הנכון. באופן כללי , מדיניות הטיפול באלרגיה נחלקת ל- 3 שלבים א. המנעות - אם תוכל להגיע לסביבה נקייה מקרדיות הביית ( יש דרכים לעשות זאת ) הרי שקרוב לודאי שהתסמינים ייפחתו ואף ייעלמו. ב. טיפול תרופתי - מבוסס על תרופות מונעות דלקת או מייצבות תאי דלקת ( כגון סטרואידים) שמפחיתות את התגובה הדלקתית במערכת הנשימה, תגובה שהיא אם כל הסימפטומים המעצבנים של אלרגיה. ג. הטיפול המתוחכם ביותר הוא ללמד את מערכת החיסון בגוף להפסיק לכעוס בכל פעם שפוגשים קרדית, לשם כך מטפלים בדיקור תת עורי משך 3 שנים - התוצאות טובות מאד ומביאות למעשה לריפוי מהתופעה. כל שנותר לך לעשות כעת הוא לבחור אחת מ3 שיטות אלה... בהצלחה

19/08/2000 | 09:45 | מאת: אורני זקס - פורום רפואה טיבטית

אלרגיה מעידה על חולשה במע' החיסון. כמו כל כלב-שמירה, גם מע' החיסון כשהיא "בטוחה בעצמה", תגיב על כל איום עפ"י גודלו (ר' כלב בולדוג אימתני) וכשהיא חסרת ביטחטן עצמי (כמו פינצ'ר ננסי...) תגיב בהסטריה רבתי על "איומים" לא מסוכנים, ו"תתקפל" מול סכנה אמיתית. לכן על כל טיפת אבק נוצרת ליחה רבה... הטיפול יהיה בחיזוק מע' החיסון, וזאת ע"י טיפול במע' הלימפה. שלב ראשון - המעטה במוצרי חלב... חיטה וקפה. שלב שני - פניה לטיפול בצמחי מרפא.

17/08/2000 | 22:47 | מאת: נעם

אני סובל מליחה תמידית מהאף ובגרון בדר"כ הגודש מופיע בבוקר, אולם גם בהמשך היום אני ממשיך לסבול מהגודש אולם ברמה נמוכה יותר, אני מרבה לכחכח בגרוני ידוע לי שאני רגיש לקרדית - אבק הבית רופא הציע לי טיפול בזריקות למשך 3 שנים. ראשית : האם תתכן סיבה נוספת לגודש ? האם ישנם טיפולים נוספים אודה לך אם תענה לי לאי מייל שלי תודה רבה נעם

18/08/2000 | 11:09 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום ליהי המחיר של מגורים בסביבה מזוהמת לא חייב להיות כל כך גבוה. עלייך להבדק אצל רופא א.א.גרון ולברר מהי הסיבה המדוייקת שבגללה החלו התלונות, שהרי הרבה אנשים חיים בזיהום כמוך ובכל זאת לא סובלים נכון ?. כנראה שמשהו אצלך לא ממש תקין ומחייב בירור. למשל , כדאי לבדוק אם אין מחלה של הסינוסים, חללי האף, אלרגיה, אולי מחלה של דרכי הנשימה התחתונות או דלף חומצה מהקיבה ועוד. לסיכום : אל תקבלי כמובן מאליו את המחיר של זיהום אויר, כדאי להבדק ולבדוק למה זה קורה אצלך. בהצלחה.

מנהל פורום אף אוזן גרון