דלקות אוזניים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

29/08/1999 | 21:36 | מאת: עודד

אני סובל מדלקות אוזניים בעיקר לאחר שחייה בבריכה או בים. מהו הקשר בין המים לבין הדלקות וכיצד ניתן למנוע אותן ?

01/09/1999 | 06:46 | מאת: דר' שלמה ו' מאיר

דלקות אוזנים אחרי שחיה בים או בבריכה הן תופעה שכיחה בקיץ הארוך שלנו. בכל בריכה קים זהום במידה זאת או אחרת. על מנת לשמור על רמת זהום נמוכה של המים, מוסיפים להם כלור לשם חיטוי. גם מי הים אינם נקיים בחופים שלנו בגלל הזרמת ביוף ופסולת תעשיתית לתוך הים. רכוך העור בתעלת השמע החיצונית על ידי מים וכלור ופציעות קטנטנות בעור, הנגרמות כתוצאה מחיטוט באוזנים, מפחיתות את התנגדות העור לחדירת גורמים מזהמים: חידקים ופטריות. התסמינים הם: גרוד, כאב - לפרקים חזק - תחושת אטימות באוזן, הפרשה מימית עד כדי גבינתית סמיכה, ולא פעם בעלת ריח מבאיש. קביעת האבחנה והטפול נתונים בידי רופא א.א.גרון. הטפול הוא ניקוי קפדני של תעלת השמע החיצונית, זלוף טיפות המכילות סטרואיד ותכשיר אנטיביוטי ובמקרים חמורים מתן טפול אנטיביוטי מערכתי, דרך הפה או לתוך הוריד. כיצד למנוע את הדלקת? ראשית כל לא לנסות לנקות את האוזנים באמצעות כל מיני מכשירים מתכתיים חדים, מקלות או קסמים. במקרה הטוב ההפרשות נדחקות עוד יותר פנימה וגורמות לסתימה מוחלטת של האוזן. במקרה הרע נפצע העור העדין בתעלת השמע, או אפילו עור התוף נפצע, והפציעה מסיעת לזהום להתפשט ביתר קלות. ניתן למנוע חדירת מים לאוזן באמצעות אטמי אוזנים. אטמים אפשר לקנות בבית מרקחת. לאלה אשר מבלים שעות רבות במים, אני מציע לרכוש אטמים הבנויים לפי מבנה תעלת האוזן שלהם (לפי מידה). סוכני מכשירי שמיעה מיצרים אטמים אינדיוידואליים. אין לסמוך על האטמים בלבד. לשם מניעת חדירת מים לתוך הסדק הצר הנותר תמיד בין העור והאטם, יש לכסות את הקצה החיצוני של האטם בשכבה נדיבה של ואזלין, בעת שהאטם מונח כבר באוזן.

01/09/1999 | 10:38 | מאת: עודד

תודה על תשובתך המקיפה והמעניינת, עודד

מנהל פורום אף אוזן גרון