חיך שסוע

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

23/08/1999 | 18:49 | מאת: אנונימי

מהו חיך שסוע ? האם ניתן לטפל בזה ? האם כאשר מתגלה מקרה של חיך שסוע בסקירת מערכות בהריון מומלץ להפיל את התינוק ?

27/08/1999 | 05:56 | מאת: דר' שלמה ו' מאיר

כל הקשור בחיך שסוע אינו בתחום מומחיותו של רופא אף, אוזן וגרון. ממליץ אני להפנות את השאלות למומחה בכירורגיה פלסטית או למומחה בניתומי פה ולסת.

19/01/2000 | 23:46 | מאת: דר' משה גרינבאום

חיך שסוע הוא מצב מולד בו כתוצאה מהתפתחות עוברית לא תקינה של עצמות הפנים והלסת אין התחברות של שתי עצמות החיך או אף עצמות החיך עם הקדם מקסילה ! שסע כזה יכול להיות חלקי או מלא גרמי או רק של הרקמה הרכה .לעיתים השפה אף היא שסועה ולעיתים החיך שסוע כולו או בחלקו ! נוצר מעבר בין חלל הפה לחלל האף ובין חללים אלה אל מחוץ לפה . מלבד המראה הדוחה ומבעית קיימת בעיה של אכילה יניקה ובליעה בתינוק כזה והאוכל עובר מהפה לאף ויכול לגרום לחנק או שלא ניתן לינוק כי המזון יוצא חזרה החוצה .נהוג לטפל בבעיה זו בצוות מקסילו-פציאלי הכולל כירורג פה ולסת +פלסטיקאי +אורטודונט +מומחה לשיקום הפנים +פסיכולוג +מומחה לטיפול בהפרעות דיבור והטיפול צריך ללוות את המשפחה והמטופל לאורך כל גדילתו ועד לבגרות .בשלב ראשון מנסים לסגור אם ניתן את השסע בשפה בניתוח פלסטי אם ניתן מנסים לסגור את השסע בחיך (לפחות ברקמה רכה ) אם לא ניתן בונים אובטורטור (פלטה שחוסמת את החיבור בין חללי הפה והאף ) ובטיפולים אורטודונטיים וכירורגיים יחד מביאים ומקרבים את חלקי החיך עם השיניים שלרוב מאוד לא מסודרות למצב של סגירה גרמית ועמדה אסטטית ורבים האנשים שנולדו עם חיך שסוע שמגיעם בסופו של תהליך למצב אסטטי תקין ודיבור תקין כך שלרוב לא ניתן להבחין בכך שבעבר נולדו עם חיך שסוע ! מכאן אתה יכול להבין שלא מוצדק להפסיק את ההריון כשמגלים באולטראסאונד חיך שסוע אלא להכין את הורים לטיפול המשולב וללדת את הילד/ה .אין כל קשר בין מום מולד זה לבין IQ של התינוק /ת שיוולד!

29/07/2002 | 09:42 | מאת: ירון

למה שאלת שאלה כזו? לי נולד תינור עם חיך שסוע אם תרצה לשאול משהו כתוב לי.

מנהל פורום אף אוזן גרון