נשירת שיער עקב הקרנות

דיון מתוך פורום  רפואת עור

15/10/2003 | 22:00 | מאת: גדעון ואליאן

שלום ביתי היום בת 19 בגיל 7 עברה ניתוח להסרת גידול ממאיר מגזע המוח (מסוג מדולבלסטומה) קיבלה הקרנות בראש, בצוואר ובעמוד השדרה (שערה לפני ההקרנות היה שופע ויפה). עקב זאת שערה נשר לחלוטין וצמח מחדש, אך פחות שופע ופחות יפה. עם השנים הידלל השיער מאד והדבר מתסכל אותה. האם יש פתרון לנשירה. אודה על תשובתך.

18/10/2003 | 12:12 | מאת:

אכן הקרנות לקרקפת גורמות לדלדול שיער .אין פתרון יעיל אם כי הייתי מנסה טיפול בתמיסת מינוקסידיל 2% למשך חצי שנה לפחות ורואה אם יש שיפור כי אן יש שיער דק התרופה יכולה לעתים לעבות אותו.