יובש סביב העיניים

דיון מתוך פורום  רפואת עור

09/09/2003 | 21:00 | מאת: עדי של יובל

בני בן שלוש וחצי ובחודשים האחרונים הוא סובל מעור יבש אדום ומתקלף סביב לעיניים בעיקר בחלק הפנימי של העפעפיים , בתחילה סברתי כי מדובר בעור עדין מאוד שעקב שינויי מזג אויר מגיב כפי שהוא מגיב (סברתי כך כיוון שבכל חורף, בזמן של רוחות חזקות, עור לחייו היה מתייבש ומאדים, דבר שהיה עובר עם מריחת קרם לחות לפנים ותום החורף), אולם לאחרונה, לאחר שהופיעו לו פצעים אדומים ומעט מגרדים על הישבן, פניתי אל רופא הילדים שלו שאבחן אטופיק דרמטיטיס, הרופא נתן לנו משחת אלוקום ואמבטיות בבלניאום הרמל עבור הישבן ומשחת היקוצין לעיניים. הישבן נרפא, אולם משחת העיניים לא עזרה, לאחר כשבועיים חזרנו ואז הרופא חזר בו מאבחנתו וביקש שנפנה לרופא עיניים. רופא העיניים בדק והפנה אותנו לרופא עור, במכתב ההפניה הוא כתב כי הוא רואה קשקשים מוגלתיים על העור, דבר הנראה לו זיהומי ולא אלרגי, בעיניים אין דלקת, האבחנה המשוערת שלו היא BLEPHRITIS. הוא נתן לנו משחת במיקצין. בביקור אצל רופא העור הוא טען שלא מדובר באטופיק דרמטיטיס או במשהו זיהומי ולדעתו מדובר ביובש בלבד. אמר לנו להמשיך עם הבמיקצין כל עוד יש את היובש הזה... המצב לא השתפר, אמנם יש ימים שהמצב נראה טוב יותר, אבל עדיין יש קילופים, היום ראיתי אפילו "חתכים" (כמו אלה המופיעים כשיש סדק בעור)...זה לא מגרד או מציק לו, אבל זה לא נראה טוב. אני לא מקבלת את דעת רופא העור ויש בכוונתי להמשיך ולבדוק, אבל תהיתי האם לפי התיאורים תוכלו לתת לי כיוון במה מדובר, חיפשתי קצת באינטרנט על מחלות עור ולמען האמת יצאתי מבולבלת מאוד, לפי האתרים השונים זה יכול להיות סבוריאה (דבר שהיה לו על הקרקפת כשנולד ועבר עם טיפות אגיספור) וגם אטופיק דרמטיטיס ועוד... רציתי לציין עוד שיש לנו כלב גדול ושעיר בבית (בעקבות הערב של מישהו בנושא) אולם הכלב איתנו עוד לפני שנולד הילד... אשמח לכל תשובה

19/09/2003 | 23:15 | מאת:

שלום עדי שתי האפשרויות שהועלו- אטופיק דרמטיטיס כמו גם בלפריטיס יכולות להיות רלונטיות. כדי לסדר קת=צת את הענינים- ייתכן פשוט שהיה זיהום משני בעין, אשר מראש היא אטופית. אני הייתי מסיימת במקומך טיפול אנטיביוטי מלא לפי הנחיות רופא עינים, על מנת לא ליצור עמידות חיידקים במידה ויש זיהום. ואז הייתי משמנת באינטנסיביות עם וזלין פשוט, 4 פעמים ביום. נסי ודווחי לי, בסדר? כל טוב מרקוס

20/09/2003 | 10:55 | מאת: עדי של יובל

לדר' מרקוס שלום... מאז כתבתי את הודעתי הפסקנו את הבמיקצין, מאחר וזמן הטיפול המוקצב הסתיים. נכון לעכשיו אנחנו מטופלים באנטיביוטיקה (מוקסיפן) ותרופה נוספת עבור בעיית אוזניים ולכן איננו נותנים גם במיקצין. היום שמתי לב שמצב אחת העיניים השתפר (האם יתכן קשר לתרופות שהוא מקבל לאוזניים?), אין יותר קילופים, והעור נראה חלק ובריא, למעט אדמומיות קלה....בעין השניה יש עדיין מעט קילופים. בעוד כשבוע יש לנו תור לרופא העיניים ואז נראה מה הוא יאמר. אני אעדכן בהמשך.