כמה שאלות על אספירין נגד סרטן במערכת העיכול

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

21/04/2015 | 01:52 | מאת: יוסי

השבוע פורסם מחקר קליני ובו נטען שנטילה קבועה של אספירין במינון נמוך במשך מספר שנים יכולה להפחית תחלואה בסרטן במערכת העיכול (במעי ועוד) בכ 20%. עוד נאמר שם שגם מחקרים קודמים מצאו זאת. שאלותי: 1. האם ממצא זה מבוסס מספיק? 2. איך בדיוק האספירין מגן מפני סרטן? 3. מדוע בעיקר גידולים במערכת העיכול? 4. האם אתה ממליץ למי שמצוי בקבוצת סיכון לגידולים במע' העיכול (כגון סיפור משפחתי, או גילוי גידולים שפירים במעי) להתחיל לקחת אספירין 80-100 מ"ג כל יום? 5. לאחר שכבר התגלה סרטן במע' העיכול, האם נטילה יומית של אספירין יכולה להאט את התקדמות המחלה?

שלום אין לי תשובה מוסמכת לרוב השאלות. לדעתי יש לחכות לעבודות נוספות בכיוון זה ואז לקבוע דעה. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת