כאבים חזקים בקיבה עליונה

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

28/05/2020 | 17:01 | מאת: אלונה

שלום רב ד''ר דיין יוסף, לפני שבועיים אכלתי עם המשפחה בשר ואורז, והתחילו רק לי כאבים חזקים בקיבה עליונה, כמעט באיזור בית החזה, יחד עם שלשולים חזקים. (3 יציאות ב20 דקות) התחלתי לעשות דיאטה דלה באוכל כמו בננה, אורז, צנימים ומרק עוף למשך שבועיים.. בהדרגה התחלתי להחזיר תזונה רגילה פסטות גבינה קשה וכ'ו.. אתמול חשבתי שאני מאחורי זה, ואכלתי המון עלי גפן ממולאים באורז וירקות, גרעינים, גבינה קשה וכ' ו.... בלילנ התחילו כאבים חזקים באיזור בית החזה-קיבה עליונה מלווה בגרגורים חזקים לאורך כל הלילה ומרגישה שתקוע לי משהו בגרון למטה, בבית החזה/קיבה עליונה. זה עד עכשיו ככה, כאילו האוכח לא התעכל שם. עשיתי בדיקות דם יצא רק 3 דברים שליליים ESR 42 Rdw-sd 38 Folic acid 2.86 אני סובלת מכאבים, שותה רק מרק ללא שום דבר אחר, יש תחושת קיא אבל לא יוצא לי ותחושה שהאוכל לא מתעכל כראוי ותקוע לי עלי גפן שאכלתי אתמול בקיבה עליונה. בנוסף לכך הצואה רכה מאוד ונמרחת, או לפעמים מופיעה כמו מאין גושים קטנים שנופלים, או לחילופין רק שלשולים. מה לעשות?? תודה רבה מראש וחג שבועות שמח... אלונה.

היי בת כמה את? נראה לי שיש מקום לבצע גסטרוסקופיה בהקדם

31/05/2020 | 18:05 | מאת: אלונה

שלום רב דוקטור דיין, אני בת 25 בריאה בדרך כלל ללא מחלות רקע חוץ מרגישות ללקטוז. אני עם זה כבר לאורך כמה זמן, בחצי שנה אחרונה זה בכלל הפך לכרוני אצלי. היום יש לי טעם רע בפה, מאין חמיצות מרה בפה צבע צהבהב לבן, גרגורים מדי פעם ובבוקר אני קמה עם כאביי קיבה עליונה. אני אוכלת רק מרקים, האמת שדיי נמאס לי לאכול מרקים אבל אני מתאפקת כי אין ברירה. האם זה משהו מסוכן? אפשר הכוונה ממך בבקשה? אני גרה בצפון ורופא משפחה שלי די אדיש לעניין. תודה רבה מראש.

היי אם זה עדיין נמשך נא צרי קשר

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת