טיפול בשילשול בגלל חיידק הקלוסטרידיום

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

24/08/2019 | 08:46 | מאת: דפי

שלום רב, בינואר 2018 התגלה אצלי קלוסטרידיום. כנראה בגלל אנטיביוטיקה. הייתי במצב קשה, שגרם גם להפרעות קצב.(החיידק לא התגלה מיד), טופלתי בפלאג׳יל, שלא עזר ועברתי לונקומצין שעזר. עכשיו שוב, בגלל אנטיביוטיקה התחיל שילשול ושוב התגלה קלוסטרידיום. אני לוקחת מיום רביעי בלילה ונקומצין 500 לפה, 4 פעמים ביום. השילשול פסק אבל מאתמול, מיום שישי התחיל שוב, למרות הטיפול. האם זה אומר שהונקומצין כבר לא עוזר ויש מקום לעבור לתרופה אחרת? רופא המשפחה בחופשה ואני אובדת עצות. מאד אודה על תשובה מהירה.

היי הוונקומיצין לא חיסל החיידק סופית. חייב לקבל שילוב של אנטיביוטיקה אולי בזריקות

29/08/2019 | 22:25 | מאת: דפי

תודה ד״ר על תשובתך. האם תוכל לפרט לאיזה שילוב של אנטיביוטיקה אתה מתכוון? הייתי במיון באסף הרופא שם המליצו על dificlir, מכיוון שזו תרופה יקרה, מכבי לא מאשרים ומתעקשים שאסיים קודם טיפול בונקומיצין.

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת