כאבי בטן ושלשולים מזה 9 ימים

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

30/06/2018 | 11:14 | מאת: מיי

שלום, סבלתי כשבוע משלשולים נוזליים ומרובים, ביום הראשון סבלתי גם מחום נמוך אשר חלף תוך 24 שעות, בשארית הזמן שלשולים וכאבי ראש אשר כעת נדמה שפסקו אך הצואה עדיין מגיעה בצורות יותר תכופות ונראית גבשושית ועיסתית ויש תחושת אי נוחות בבטן. סה״כ כבר 9 ימים של העניין הזה, האם יש סיבה לדאגה? זה לא מרגיש ויראלי מכיוון שהחום עבר מהר מאוד. האם יש צורך בבדיקות לאיזה חיידק או זיהום? האם יש סיכוי שמדובר בחוסר סבילות למזון כלשהו? רופא המשפחה שראה אותי לפני 9 ימים לא המליץ על טיפול כלשהו למעט שתייה מרובה, נשלחתי לבדיקות דם כלליות ובדיקות פריטין וטרנספירין+בדיקות בלוטת התריס (כל הבדיקות יצאו תקינות).

30/06/2018 | 11:21 | מאת: מיי

שכחתי לציין, בת 36, לרוב לא סובלת מבעיות של שלשולים אלא אם כבר עצירויות. סובלת מתת פעילות בלוטת התריס (מאוזנת, וכך העידו גם הבדיקות האחרונות). לא שיניתי הרגלי תזונה בתקופה האחרונה.

ואני שכחתי להנחות אותך הפסיקי הפרוביוטיקה וחכי בסבלנות ותוך מס שבועות הכל יחזור לנורמה

היי מה היה מצב מערכת העיכול לפני הבלגן?

01/07/2018 | 18:04 | מאת: מיי

המצב היה של יציאות יחסית סדירות לא קרה לי דבר כזה מעולם. בטח שלא לכ"כ הרבה זמן. כרגע יש לצואהבעיקר גוון בהיר וגבשושי (כאילו לא התעכל עד הסוף) ותחושת חוסר התרוקנות. אני לא נוטלת פרוביוטיקה, האם עליי לנטול? האם ייתכן ומדובר בהליקובקטור ? מסתובבת יותר מדי זמן עם תחושת חוסר הנוחות הזאת ועכשיו גם התחילו הצרבות.

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת