בטן נפוחה, נטיה לטחורים

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

25/04/2017 | 13:43 | מאת: דנדון

שלום, אני בת 42, בריאה בדר"כ, מבנה גוף רזה-תקין. סובלת מבטן נפוחה (לאחרונה - ממש "הריונית"), ומטחורים חוזרים ונשנים. אני משתדלת לאכול נכון, הרבה ירקות וסיבים תזונתיים, פירות יבשים, אך לפעמים ז לא עוזר. לאחרונה התחלתי לקחת גלולות "סרזט" למניעת הריון. ייתכן ומכאן הנפיחות המוגברת? אגירת נוזלים? ב 5-6 החודשים האחרונים עליתי כ - 5-6 ק"ג במשקל - מה שלא אופייני לי בכלל ! ממה זה יכול לנבוע?? עשיתי בעבר בדיקת רגישות ללקטוז ולגלוטן. לקטוז - רגישות קלה, גלוטן - שלילי. (אמי נפטרה מסרטן המעי הגס. המחלה התגלתה אצלה בגיל 60). אילו בדיקות היית ממליץ לי לעשות? האם כדאי לגשת לקולונוסקופיה ? תודה רבה !!

שלום א. כן עליך לבצע קולונוסקופיה ב. יש סיכוי רב שחלק ניכר מהתלונות מקורן בגלולות. ג. לגבי נפיחות הבטן יתכן וסוג האוכל הבריא כביכול שאת אוכלת קשה לעיכול ותוסס ויוצר גזים עם או בלי קיום קנדידה דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת