אינטרקציה בין תרופות ומזון

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

24/04/2003 | 18:26 | מאת: f

שלום, רציתי לדעת האם יש הגבלות תזונתיות למי שנוטל את התרופות הבאות : דיגוקסין, ורקור, פוסולן, קלטראט, קומדין, גסטרו, סומבאקור, סימבסטטין. כמו כן הייתי רוצה לדעת : האם יש הגבלת צריכת סידן לאלו הנוטלים חוסמי סידן לתאי שריר הלב (ורקור) ? האם יש הגבלת צריכת ויטמים K לאלו הנוטלים נוגדי קרישה (קומדין) ?

24/04/2003 | 21:55 | מאת:

שלום f ותודה על הפניה. אנסה לענות על שאלתך העמוסה: דיגוקסין- מומלצת דיאטה עשירה באשלגן על מנת להפחית הסיכוי להרעלת דיגוקסין. זאת אומרת כדאי לאכול: עגבניות,שכוליות, אפרסקים ובננות. ורקור-יכולה להיות אינטראקציה בין ורקור ודיגוקסין, וחשוב להתאים את מינון הדיגוקסין. עם תרופה זו כדאי להמנע מצריכת אלכוהול. פוסלן- כאן חשובה מאד צורת הלקיחה כפי שבודאי הוסבר לך על ידי הרופא. קאלטראט- זהו סידן אשר אינו בעל מגבלות במזון, אך חשוב לשים לב שאינו מתנגד לפעולתם של חוסמי תעלות הסידן. קומדין-כאן מתעוררת בעיה משום שלקומדין לא מומלצת דיאטה עשירה באשלגן. דיאטה שכזו יכולה לפגוע בפעילותו הפרמקולוגית של הקומדין. בנוסף אין לקחת קומדין עם גלידה, ויש להמנע מצריכת אלכוהול בכמות מופרזת. גסטרו- כדאי להמנע ממזונות חומציים או חריפים העלולים לגרות את הקיבה. לימור איזנבוד סגנית מנהל שרותי רוקחות מרכז רפואי רמבם