ריפלוקס

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

06/02/2004 | 09:45 | מאת: תומר

לדני שלום האים תרופת הגסטרו טובה לשימוש ארוך בריפלוקס

07/02/2004 | 03:12 | מאת: מג"ר בבאי דני - רוקח

בס"ד לתומר שבת שלום ! האינטרנט "מפוצץ" בחומר בנושא של רפלוקס ותרופות , החומר אינו מסובך יחסית ,ואם תרצה תוכל ממש להתמחות בנושא זה ... התשובה הקצרה לשאלתך היא פשוטה והיא כן ! גסטרו היא תרופה טובה לשימוש ארוך ברפלוקס. אני מצ"ב לינק ל"אסמכתא" לעניין זה :- http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=PubMed&list_uids=7779150&dopt=Abstract עליך לדעת שההגדרה רפלוקס היא לקשת רחבה של מצבים! החל ממצבים קלים של "דליפה" ועד למצבים חמורים של קורוזיה ונזק בושט עד כדי פצעים ואולקוס בושט. ברב המקרים ( הקל עד בינוני ) שינוי של הרגלי חיים ואפילו אנטאציד קל מטפל בעניין בהצלחה. ובטח נתנו לך טיפים בנושא שינוי הרגלי אכילה שלך . בכל מקרה יש חשיבות גדולה לאבחנה מדויקת ע"י רופא כשהחשש הוא ממיסוך או הסואה של מחלה אחרת. התרופות לפי קבוצות נחלקות :- 1.לסותרי חומצה ( אנאצידים) .מלחי מגנזיום מלחי קלציום מלחי אלומינים 2 . לחוסמי h2 היסטמין ( כמו פמוטידין סימטידין רנטידין ) 3. למעכבי Proton pump inhibitors כמו אומפרזול ושות'. שנחשבות למדכאות חזק יותר את חומציות הקיבה הן נחשבות לטיפול המועדף= drug of choice במקרים הקשים לחולים שאינם מגיבים לקבוצה 2 (חוסמי H2 היסטמין ) לחולים באסטמה לחולים המקיאים ולחולים שיש צורך בריפוי של כיב. נציין פה שיש חלק מהמומחים החושבים שהם תרופת הבחירה גם למקרים קלים יותר. 4 .ויש גם תרופות המצפות את דופן מע העיכול כמו סוקרלפאט. 5. ויש גם תרופות נוגדות עויית כמו בקלופן . עליך לדעת שלתרופות =מורידות חומצה נחקרות בשימוש ארוך טווח בחשד(! בלבד = במחקר ) של סיכון מוגבר בהדבקות החיידק הליבקטר פילורי ( הגורם בעצמו לאולקוס ). הפמוטידין איננה מומלצת לחולים עם בעיה כיליתית. לתרופה יכולה להיות אינטראקציה עם תרופות נוספות. יש גם אפשרות להתערבות ניתוחית. בכל מקרה טיפול ממושך דורש תמיד! בקורת והשגחה. במצ"ב לינק טוב לסיכום התרופות לטיפול :- http://www.healthandage.com/PHome/gid6=8510 הגישה הטיפולית אינה חד משמעית ויש כנראה שתי אסטרטגיות. האחת של עליה step up הינו עליה במדרגות של חוזק התרופה. והשניה של ירידה step down חזק ואח"כ לרדת , שים לב שהטיפול דורש אחזקה אבל הוא "לא לנצח" ואפשר להפסיקו אחרי תקופה שאין סמפטומים - פה חובה עליך להתייעץ ברופא. ובנוסף יש גם אפשרות ניתוחית. במצ"ב לינק טוב לאופן הטיפול :- http://www.healthandage.com/PHome/gid6=8508 ועוד משהו קצר ( יותר שטחי ) אם אין לך סבלנות לקרוא הכל:- http://my.webmd.com/content/healthwise/186/58700?src=Inktomi&condition=Heartburn בברכת טו בשבט שמח ולילה טוב מג"ר בבאי דני רוקח נ.ב. הכתוב לעייל בחזקת אינפורמציה בלבד ואין בו להמליץ על טיפול או להמנע ממנו .יש להוועץ ברופא שלך.

16/02/2004 | 21:30 | מאת:

שלום תומר דני ענה תשובה ארוכה ומפורטת. מה שחשוב לדעת הוא שכדאי לאבחן את הריפלוקס במדויק, ולקבל עצה רפואית בנוגע לטיפול. קיימים היום טיפולים אחרים לבעיה, ואולי ניתן אפילו לפתרה ללא תרופות. בכל מקרה גסטרו הוא אחד הטיפולים לבעיה. לימור איזנבוד

18/08/2004 | 13:03 | מאת: סיגלית