שימוש בכדורי שינה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

28/03/2003 | 13:55 | מאת: אורה

שלום, בעלי בן 40, צורך כבר שנים כדורי שינה: בונדורמין, סטילנוקס ועוד. לאחרונה החל לצרוך כל לילה 2-4 כדורים ובכדי "לשפר" את השפעתם הוא שותה בנוסף אלכוהול (האסור לצריכה עם כדורים אלו). בעלונים של כדורים אלו כתוב כי הם עלולים לגרום לתלות, ואף על חלקם קיים איסור להשתמש יותר מ 4 שבועות. שאלתי היא אם אין איסור בחוק על רופא המשפחה לרשום כדורים אלו לאורך שנים - כאשר ידוע כי הם גורמים לתלות ומפסיקים להשפיע. אני מודאגת מאוד מצריכת הכדורים המופרזת של בעלי, ולו הכדורים הללו לא היו בהישג ידו, יתכן שהיה פונה לכיוונים פחות הרסניים. אודה לך מאוד על מענה לשאלתי האשה המודאגת

29/03/2003 | 21:57 | מאת:

שלום אורה ותודה על פניתך. עצתי לך היא לפנות אל רופא המשפחה המספק את המרשמים לכדורים. כדורי שינה בהחלט גורמים לתלות בשימוש ממושך, ובהחלט לא מומלץ שימוש האלכוהול יחד איתם. יתכן ורופא המשפחה אינו מודע לחומרת המצב, לכן לדעתי כדאי ליידע אותו ולמצוא מוצא יחד. לימור איזנבוד סגנית מנהל שרותי רוקחות מרכז רפואי רמבם