קציצות

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

12/02/2001 | 15:18 | מאת: ציפורנו של אשמדאי

אשמח לקבל לאי מייל שלי את המתכון לקציצות התוניסאיות. נשמע מעניין - במיוחד אם זה עם הירוקים..... אה, מביא תיאבון. יש לטבעול עכשיו קו מוצרים שלם של בשר מהצומח - עשוי סויה - ממש טעים. סיני, הודי, מג'דרה, 5-6 דקות במחבת ויש ארוחה אחלה.

12/02/2001 | 15:20 | מאת: יהודה

הירוקים הולכים עם קוסקוס אבל אני לא אוהב הכל אני אוהב רק חצי מנה

12/02/2001 | 15:25 | מאת: ציפורנו של אשמדאי

איזה ראש.... ואתה מדבר על היציאות שלי?

12/02/2001 | 15:36 | מאת: רוז

כבר נתתי את המתכון, אבל אני אתן שוב, יותר מהר מלחפש הפניה בפורום, יש לי את זה במסמכים שלי, הכמות כאן גדולה, לכמה אנשים גדולים רעבים, אפשר להקפיא חלק מהבצק, ולהפשיר אחר כך, ולטגן, אפשר להקפיא קציצות מוכנות, הבצק מחזיק מעמד במקרר לפחות יומיים, ואפשר אחר כך לטגן (ללוש שוב לפני כן, כי לנוזלים נטיה לעלות למעלה) כפתה טוניסאית היסטרית חומרים: 1 זר פטרוזיליה ענק,( שזה 2 זרים של גוש קטיף,) קצוצה. 6 בצלים בינוניים קצוצים לא דק מידי, 3 תפוחי אדמה, מבושלים ומרוסקים לפירה, 1 קילוגרם סולת, במתכון המקורי. מלח – כף לפחות, הפטרוזיליה אוהבת מלח. פלפל שחור – כף לפחות. פפריקה חריפה או מתוקה לפי הטעם, אבל הרבה. מי שלא רוצה את הקציצה צמחונית יוסיף בשר חזה עוף חתוך לחתיכות קטנות (לא טחון) בכמות של חזה אחד (2 שניצלים). מים כמה שנספג. מערבבים את כל המצרכים מוסיפים מים ולשים לבצק סמיך אבל רך, לחכות עשר דקות, בינתים מחממים שמן לטיגון עמוק , כאשר השמן חם מרטיבים את הידיים, צרים קציצות גדולות, ומטגנים עד לצבע חום ב-2- הצדדים, בודקים אם אין איש בסביבה – ומוציאים, אחרת אין שום אחריות שיישאר מזה משהו. ממשיכים לטגן עד הסוף, את כל הבצק, יוצאת כמות נכבדה, ואפשר להקפיא, לבשל עם רוטב, או סתם לאכול קר מהמקרר, הכי טעים זה – ישר מהמחבת. הערה |: המתכון המקורי מכיל סולת, אבל יש מי שעשה הסבה ללחם רטוב, עם ביצים, זה לא יוצא טעם כמו המקור, כי הפריכות האופיינית נעלמת, והביצים גורמים לספיגת שמן מיותר, אבל גם זו קציצה טעימה. בפסח מחליפים את הסולת בקמח מצות וביצים, אבל שוב – אין כמו המתכון המקורי.

12/02/2001 | 16:24 | מאת: ציפורנו של אשמדאי

תודה - תבואי על הברכה.

מנהל פורום טראומה והלם-קרב