קחו לכם תפוחים ותמרים,
דיון מתוך פורום טראומה והלם-קרב
אתמול כשהייתי אצל הירקן, ראיתי ארגז תפוחים מיותם, תפוחים שעל כל אחד מהם מודבקת מדבקה קטנה "פירות הגולן" עם צבר כזה חמוד וכובע טמבל, תפוחים שנקטפו כנראה די מזמן, ומחכים עד בוש לגואל. היו מכווצ'צים ומבוישים, וחיכו בפינה, ואני לקחתי אותם (והירקן היה מאושר) , קילפתי ופרסתי, מילאתי סיר גדול( 8 ליטר) בהם, שמתי עליהם קילו אחד של סוכר, אש נמוכה ביותר (כזו של אורז), כיסיתי והלכתי לישון, היום בבוקר, קמתי ובסיר אוצר בלום, ריבת תפוחים נהדרת, עשירה בפרי, והריח?< אני לא יכולה לתאר לכם את הריח כי יש לי סינוסיטיס, והחוש הזה נעלם ממני לפני יותר מחודש, אבל כולם אומרים שהבית מלא ריח תפוחים נהדר. 4 צינצנות שלא מבישות אף אחד , זהב טהור כל צנצנת. מומלץ להכין בבית, נותן ריבה עם טעם של פעם, ולא בטעם של בלסטיק.
יש להוסיף מים? מיץ לימון? פיקטין? האם מוציאים את הציפה שמסביב לגרעינים? מה עושים עם הקליפה? איך את שומרת על הריבה שלא תיקרש? צביקה
אני מקלפת, יש לי מין סכין כזו שחותכת את התפוח לפלחים ומוציאה את הליבה, אני מבשלת בלי מים, ואצלי זה נגמר לפני שזה נקרש, אבל אפשר לשים כף אחת של מיץ לימון וזהו, אין צורך להוסיף פקטין, פקטין זה לרמאים ששמים מעט פרי והרבה סוכר, כאן יש לנו המון פרי מעט סוכר, ולכל פרי יש פקטין משל עצמו, והוא מוציא אותו בבישול. בחיים שלי, ועשיתי הרבה ריבות מכל סוג שרק תעלה על דעתך, לא הוספתי פקטין, אם נשארים נוזלים, מוציאים, שמים בבקבוק, מוסיפים מים קרים ויש אחלה של מיץ תפוחים , אפשר לרדד מעט בצק עלים, או בצק פריך, להוסיף לריבה קינמון, ולמלא בזה, -מעולה