תרופה מהמומלצת לטיפול באובואיטיס+ קרוהן

דיון מתוך פורום  אובאיטיס בניהול עמותת לראות

25/12/2023 | 14:01 | מאת: אלונה

שלום , אני מאובחנת מאובחנת עם אובואיטיס+ קרוהן . רופא מטפל ציין שאני חייבת להתחיל טיפול ב adalimumab. רופא גסטרו , המלווה אותי בקופת חולים פתח פניה בשבילי לאישור תרופה HUMIRA אך קופה שלי אישרו לי תרופה חלופית Amgevita ממשפחת adalimumab-atto וציינו שזו תרופה מומלצת עקב מחלת מעי ולא עקב מחלת עיניים . אשמח לקבל חוות דעתך מה התרופה המתאימה ביותר והאם Amgevita מומלצת לטיפול באובאיטיס. תודה מראש, אלונה

זוהי תרופה שקופ"ח מאשרת גם למחלת העיניים. ביוסימילר של דלימומב. בהצלחה רבה.

25/12/2023 | 18:02 | מאת: אלונה

תודה על המענה. האם יש עדיפות ל humira כתרופת מקור?

מנהל פורום אובאיטיס בניהול עמותת לראות