התקף אובאיטיס תוך כדי טיפול בהתקף קודם

דיון מתוך פורום  אובאיטיס בניהול עמותת לראות

28/09/2022 | 03:35 | מאת: ירון

שלום פרופ׳ וילנר, טופלתי במחלקתך לפני כשבועיים בעקבות התקף ראשון בעין אחת - אובאיטיס קדמי. לאחר ביקורת, המינון שניתן היה כל שעתיים סטרודקס, ציקלו*3 ומשחת מקסיטרול בלילה. לפני מספר ימים טסתי לחו״ל. היה שיפור משמעותי עד לפני יומיים שהחל התקף נוסף תוך כדי הטיפול. פניתי לרופא מומחה מקומי. הלחץ התוך עיני תקין וכך גם הרשתית, אבל הדלקת פעילה וחריפה. הרופא שינה לי את הטיפול לפרדניזולון כל שעתיים, סטורדקס 3 פעמים ביום, מרחיב 3 פעמים ביום (ללא משחה) למשך שבוע עד לביקורת נוספת. האם המינון הגיוני? האם זה פרוטוקול מוכר? מה המשמעות של התקף תוך כדי טיפול בהתקף קודם? אציין כי נראה שיש שיפור. תודה.

שלום רב הכי חשוב זה להצליח להשתלט על ההתקף הנוכחי. לא מקובל לתת פרדיזולון יחד עם סטרודקס. לא מדובר בהתקף חדש- זהו עדיין אותו התקף. בהצלחה רבה.

30/09/2022 | 14:56 | מאת: NOT_FOUND

פרופ' וילנר תודה רבה על ההתייחסות. כיצד חוזרים לסטרודקס? האם נדרש לעשות זאת בהדרגה ולהוריד את המינון של הפרדיזולון או ישר לעבור לסטרודקס בלבד? האם להתחיל במינון של אחת לשעה? שוב,המון תודה

מנהל פורום אובאיטיס בניהול עמותת לראות