אובאיטיס בשתי עיניים, ימין קדמי שמאל אמצעי

דיון מתוך פורום  אובאיטיס בניהול עמותת לראות

27/04/2022 | 16:52 | מאת: ניקול

שלום פרופ' וילנר פניתי אליך לפני מס' שבועות עם השתלשלות המחלה ב 25.4 הייתי בבקורת מרפאת אובאיטיס בסורוקה. ביעוץ נכתב ללא עדות לאובאיטיס פעילה בשלב זה. אבל בבדיקה שנערכה לי נמצא שאין הטבה בראיה בעין שמאל ובשל חשד לגודש דיסקה נשלחתי לבצע oct עצב ראיה +oct rnfl מקולרי. Oct עצב ראיה משמאל עיבוי שכבות פנמיות בחלק תחתון, שינויים ברשתית חיצונית בשכבות rpe/bruchs הבחנה מבדלת אירוע incomplete crvo או naion. הדבר היחיד שהוסבר לי שכנראה לא היתה הספקת דם לעין ולא יודעים אם הראיה תשתפר. בכל זאת קיבלתי כדורים בשם פרדניסון 60 מ"ג ליום למשך שבועיים ואח"כ לרדת 5 מ"ג במינון + טיפות סטרודקס. כמובן לאחר שעברתי ברור סיסטמי שיצאו תקינות. אני בחרדה גדולה שהמצב הוא בלתי הפיך, ואני אשאר עם ראיה גרועה בעין שמאל שתשליך על עין ימין שגם היא יכולה להפגע, בה נמצא אובאיטיס קדמי. תודה פרופ על מענה

שלום רב הבעיה בעין שמאל לא אמורה לעבור לעין ימין. ממליצה להמשיך במעקב המסודר בסורוקה. בהצלחה רבה.

מנהל פורום אובאיטיס בניהול עמותת לראות