אובאיטיס שפרצה בצה"ל

דיון מתוך פורום  אובאיטיס בניהול עמותת לראות

17/02/2022 | 13:51 | מאת: אבישי

שלום. בעת שרותי בלבנון בשנות ה90 במוצב קדמי למשך שנה וקצת ירדתי לארץ וחוויתי דלקת אובאיטיס שגרמה לאשפוז וטיפול ב2 העיניים שנפגעו. האם ייתכן שזה פרץ בעקבות לחץ וסביבה שהייתי בה במוצב? אני מטופל PTSD על ידי משרד הביטחון, השאלה היא האם יש מחקרים שמראים קשר בין הופעת תסמיני לחץ ודחק ואובאיטיס כמו בכל מחלה אוטואימיונית אחרת. תודה

שלום רב אובאיטיס היא מחלה דלקתית שעשויה להיות קשורה בלחץ אך גם להופיע ללא קשר ללחץ.

מנהל פורום אובאיטיס בניהול עמותת לראות