מה סבירות שזה אינדיקציה לקורונה.. האם קיים פקסלוביד חלש?

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

07/03/2024 | 01:39 | מאת: יוסי

דוקטור שלום, לפני 3 חודשים התקררתי, חום וחולשה קלים. לא ייחסתי חשיבות, וזה חלף. לפני חודש, נאלם לי הקול לגמרי, וחזר אחרי שבוע. החודש, התחלף לי הטעם למשהו מוזר. 1. מה הסיכוי שמה שהיה לי זה קורונה, ועכשיו תגובות של לונג-קוביד? 2. האם תרופה נגד קורונה- פקסלוביד - מגיע רק עם מינון אחד? או יש גם מינון חלש?

שלום יוסי, 1. זה אפשרי. 2. המינון היומי המומלץ של 'פקסלוביד' מורכב מ- 3 כדורים (2 nirmatrelvir ו- 1 ritonavir). אפשר לקחת מינון מופחת של התרופה (2 כדורים- 1 מכל סוג, למשל ע"י אנשים עם פגיעה בתפקוד הכלייתי). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום וירוס הקורונה