האם פקסלוביד יכול לשפר DLCO?

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

25/02/2024 | 18:25 | מאת: יוסי 12

הי, לכאורה, אצלי פקסלוביד שיפר לי DLCO ב 10%. שזה מפתיע מאוד. רקע - אני חולה בפיברוזיס ריאתי, על רקע של אנקה ואסקוליטיס. כשאנקה התפרצה לי בעבר, הפיברוזיס בריאות התחזק, וירד לי DLCO. עברתי כעת על החומר הרפואי שלי מ 2022 וראיתי משהו מפתיע: 1) בתחילת השנה היתה לי ירידה של כ 10% ב Dlco עקב התפרצות אנקה. 2) באמצע השנה חליתי בקורונה קלה. קיבלתי פקסלוביד. ללא הרעה ב DLCO. 3) בבדיקה חוזרת בסוף השנה היה לי שיפור של Dlco חזרה לרמה של תחילת השנה. כאילו שהתאים בריאה שעדיין לא הצטלקו, חזרו להיות תקינים. אשמח לדיעה שלך. תודה רבה, יסי

שלום יוסי, אני חושש שאין לי מושג בנושא השפעת ה-'פקסלוביד' על ה- diffusing capacity of the lungs for carbon monoxide הבסיסי (דהיינו, זה שהיה לפני התחלואה ב'קורונה') של המטופל. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום וירוס הקורונה