כמה זמן אחרי תחילת הופעת התסמינים עדיין מדבקים

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

18/01/2024 | 11:24 | מאת: טלי

ד"ר הלפרין שלום, ההורים שלי ככל הנראה חלו בקורונה (למרות שהבדיקה הביתית יצאה שלילית), כשהתסמינים התחילו אצל אמא בדיוק לפני שבוע (חמישי בערב) ואצל אבא יום אחד מאוחר יותר. התסמינים העיקריים היו כאב גרון, צפצופים בנשימה, שיעול ושלשולים. בינתיים נראה שהם לקראת החלמה, מרגישים הרבה יותר טוב, אבל לאבא בעיקר יש שיעול כבד עם ליחה. אני ככל הנראה לא נדבקתי עדיין, ואני מקפידה ללבוש מסכה כשאני איתם, אבל כן הסתובבתי לידם ללא מסכה כשהתסמינים רק החלו. השאלה שלי: בהנחה שהם חלו בקורונה בזן החדש (שייתכן שהבדיקה הביתית לא מצליחה לזהות), כמה זמן מאז שהחלו התסמינים (שחלקם עוד נשארו) הם עדיין מדבקים? מתי אני יכולה להסתובב חופשי לידם מבלי לחשוש להידבק? תודה מראש 🙂

שלום טלי, יתכן שהוריך חלו בשפעת או ב- RSV, ולאו דווקא ב'קורונה'- במיוחד לאור הבדיקה השלילית. לשאלתך, לכל אחד מהנ"ל יש תקופת הדבקה אחרת, אך הגיוני שאדם שחלה בהם יפסיק להיות מדבק לאחר כ- 10 ימים ממועד תחילת מחלתו. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום וירוס הקורונה