אופן הידבקות אפשרי בתוך הבית

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

03/03/2023 | 20:26 | מאת: אורלי

שלום רב ד"ר הלפרין, אני בת 40, חולת קורונה מאומתת כבר שבוע, ורציתי לדעת האם יש הסבר כלשהו לדרך שבה נדבקתי. יש לי נכות ואני עובדת רק מהבית, לא יצאתי מהבית אפילו פעם אחת במשך השנתיים האחרונות. הכל מזמינה דרך האינטרנט, תמיד מחטאה את כל האריזות. אני מתגוררת עם אמא שלי בת 77, אשר חוסנה 5 חיסונים נגד קורונה, כולל זן האומיקרון. לי אין אף חיסון בגלל סיכון לתגובה אנפילקטית, לכן אני כל כך נזהרת, וזו ההידבקות הראשונה שלי מאז תחילת המגפה. אמא שלי לא שומרת כלל על הגיינה או ריחוק חברתי ולא נזהרת, והיא יוצאת מהבית כל כמה ימים. היא הבן אדם היחיד שאיתו נפגשתי בחודשים האחרונים, יותר לא נפגשתי עם אף אחד, אפילו לא עם שליחים, ואף אחד לא נכנס לדירה. היא מסרבת להאמין שיכולתי להידבק ממנה או דרכה (הבדיקות שלה יצאו שליליות) כאשר היא לא שמרה על כללי הגיינה ושטיפת ידיים אחרי יציאה לרחוב. האם היא צודקת ויכולתי להידבק בצורה אחרת? סליחה על התיאור הארוך ומקווה לתשובתך, בתודה מראש.

שלום אורלי, אני חושש שאין לי מושג כיצד נדבקת ב'קורונה'. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום וירוס הקורונה