כמה שאלות של מחלים קורונה

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

27/11/2022 | 18:37 | מאת: רן

שלום רב דוקטור אפרים! יש לי מספר שאלות כמחלים קורונה לראשונה. 1. לכמה זמן הנוגדנים בגוף נשארים? והאם בחודש הראשון שאני מניח שהנוגדנים חזקים האם ניתן להדבק בקורונה מחדש מזן חדש? (לא עשיתי חיסון) 2. האם מי שנדבק בקורונה חלילה פעם שניה האם התסמינים חלשים או חזקים יותר בדרך כלל? וכן גם מה הנזק לגוף חמור יותר או לא ? 3. אם איבדתי את חוש הטעם והריח במידה והוא חוזר אם נדבקים פעם שניה האם חוש הטעם והריח עלולים להיפגע שוב ? אפילו באופן של צמיתות?

שלום רן, 1. לאחר התחלואה הנוגדנים (IgG) נגד ה'קורונה' יכולים להישאר בדם במשך שלוש שנים לפחות (ואולי יותר). 2. הדבקה חוזרת בנגיף היא בדרך כלל קלה יותר (אבל לא תמיד כמובן). 3. סביר שזה אפשרי (שנים תגדמה האם גם לצמיתות). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום וירוס הקורונה