חיסון נגד זן אומיקרון

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

03/11/2022 | 11:11 | מאת: אלעד

שלום רב, בן 36, חליתי לאחרונה פעם ראשונה בנגיף והחלמתי לאחר שבוע. מחוסן 3 פעמים. סובל מהשמנת יתר והומלץ לי ע"י הרופא להתחסן בחיסון 4 הפעם נ' האמיקרון. שאלתי, מדוע צריך להמתין לפחות 3 חודשים לאחר ההחלמה? והאם ידוע משך היעילות של החיסון לאורך זמן? תודה רבה!

שלום אלעד, 1. במהלך תחלואה ב'קורונה' נוצרים נוגדנים כנגד הנגיף, לכן אין טעם להתחסן מיד לאחר מכן (בדיוק כמו שאין טעם לקבל חיסון 'בוסטר' שני מיד לאחר קבלת חיסון ה'בוסטר' ראשון שגם הוא גרם ליצירת נוגדנים). 2. כיום נחשב החיסון כנגד ה'קורונה' כיעיל במשך מספר חודשים לאחר קבלתו. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום וירוס הקורונה