שתן וצואה מדבקים? אם כן כיצד

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

26/09/2022 | 14:09 | מאת: לוטן

כיצד

שלום לוטן, חיידקים, נגיפים, פטריות וטפילים שנמצאים בשתן או בצואה של בעלי חיים או של בני אדם יכולים לעבור לבני אדם אחרים בדרכים מגוונות. הרבה בריאות אפי

26/09/2022 | 16:37 | מאת: לוטן

אוקיי, תודה רבה על המענה ד"ר אפרים. מעניין למה אין התייחסות ספציפית באינטרנט לנושא של הדבקה בקורונה דרך צואה ושתן. בדיוודסון לא מצאתי משהו שמדבר בנושא, גם בכללית לא מצויין כלום ובוויקיפדיה אפילו ציינו שאין דרך להידבק דרך שתן וצואה רק בשיבא כתוב משהו כללי לגבי משנה הזהרות משתן וצואה, בלי סימוכין ממש אשמח להבהרה בנושא הדבקות שקרו, אולי הפנייה למקורות מידע אם יש :) אגב סתם לידיעה, הכל סביב ויכוח עם אשתי כי חליתי בקורונה לאחרונה

שלום לוטן, נגיפי 'קורונה' יכולים להמצא בשתן ובצואה של חולים (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7836549/), אבל הסיכוי להדבקה ב'קורונה' דרך שתן או צואה נחשב כנמוך ביותר. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום וירוס הקורונה