בדיקת דם לזיהוי קורונה

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

19/07/2022 | 19:33 | מאת: גלית

מה עושה מי שחלה בקורונה ולא הלך לעשות בדיקת pcr או אנטיגן מוסדי. לא בגלל שלא רצה, אלא בגלל שהרגיש כמו סמרטוט כי היו לו בנוסף לתסמינים הידועים סחרחורות מאוד חזקות . איזה הוכחה תהיה לו שחלה בקורונה האם ניתן לבקש מהרופא לאחר ההתאוששות מהסחרחורות לעשות בדיקת דם לקורונה בכדי שיהיה רישום בתיק הרפואי.

שלום גלית, אפשר לבצע בדיקת דם לזיהוי נוגדנים מסוג N של הנגיף. הרבה בריאות אפי

20/07/2022 | 06:49 | מאת: מה הטעם

ניתן לבצע את הבדיקה, אבל מה הטעם לבצע אם אין כרגע כמעט אף מדינה בעולם שמטילה מגבלות ומשחררת מי שחלה, חוץ מ2 מדינות באירופה. מה גם שיש מדינות שדורשות בכל מקרה הוכחת חיסון, גם למחלים, וזה לזמן קצוב. ואם עבר הזמן אז בדיקת pcrלפני הטיסה. האמת שאם חלית כעת כאשר רוב המגינות לא דורשות שום תעודה, למעשה זה הזמן הטוב ביותר עקרונית לטייל כאשר החלמת ויש נוגדנים. זה הטיימינג האופטימלי בעצם. האם זה נכון דוקטור? לפחות כמה חודשים מההחלמה סיכויי הדבקות או מחלה קשה נמוכים ביותר.

20/07/2022 | 08:47 | מאת: גלית

וכמה זמן אחרי ההחלמה יש נוגדנים מסוג n ? האם אחרי שנתיים למשל בדיקה כזאת תראה עדיין שיש נוגדנים ? או שזה מתפוגג במשך הזמן? והאם הרופאים בקופ"ח מסכימים לתת בדיקה כזאת למי שמבקש?

לאחר תחלואה בזן מסוים של 'קורונה', הסיכוי לחלות שוב באותו זן בטווח של מספר חודשים נחשב כנמוך.

שלום גלית, 1. נוגדני IgG מסוג N אמורים להhשאר בדם חודשים ואף שנים לאחר התחלואה. 2. אין לי מושג איזה רופא באיזו קופת חולים מסכים לשלוח את המטופלים שלו לבדיקה זו. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום וירוס הקורונה