חיסון שבוע לאחר ההחלמה

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

10/07/2022 | 21:00 | מאת: נתן

שלום רב ד"ר הלפרין. בנוגע לחיסון מחלימים. אני מודע להמלצה הכוללת של ארגוני הבריאות להתחסן שלושה חודשים אחרי ההחלמה המלאה. שאלתי היא: האם יש סיכון בריאותי אם מתחסנים כשבוע אחרי ההחלמה? נסיעה מסוימת לחו"ל מחייבת תעודת מחוסן ולא מחלים. כך שזה נעשה מתוך אילוץ בירוקרטי שתלוי באובדן של אלפי שקלים. אני יודע שזה לא אופטימלי לעשות זאת וזה בניגוד להמלצות היבשות, אבל האם יכול להיווצר מצב של עודף נוגדנים מסוכן וכדומה או שתיאורטית זה עשוי לעבור בשלום? תודה רבה לך מראש נתן

שלום נתן, אינני מכיר מספיק אנשים שהתחסנו נגד 'קורונה' כשבוע לאחר החלמתם מהמחלה (וכלל אינני בטוח שיש כאלו) כדי לתת לך תשובה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום וירוס הקורונה