קורונה ובדיקת מי שפיר

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

19/04/2022 | 07:42 | מאת: טלי

שלום, אני עתידה לעבור בדיקת מי שפיר חודש לאחר שאובחנתי כחיובית לקורונה. החשש שלי הוא שהרי ידוע שבדיקת pcr יכולה לצאת חיובית מספר שבועות לאחר ההידבקות בנגיף. לכן יש לי 2 שאלות: 1.האם אין סיכון בפעולת הדקירה בבדיקת מי השפיר בהדבקת העובר בקורונה? (חודש לאחר שנדבקתי, לציין שאני כבר ללא תסמינים) כמו שלמשל יש סיכון כזה של הדבקת עובר בנשים שחולות בhiv ואינן מטופלות 2. למה הpcr ממשיך לצאת חיובי חודש אחרי הדבקה? הוירוס עדיין פעיל בגוף חודש אחרי הידבקות? תודה רבה

שלום טלי, 1. אינני מכיר מקרים של הדבקת עובר ב'קורונה' רק בגלל שאמו ההרה חלתה בנגיף חודש ימים לפני כן. 2. אם את חוששת שתהיי עדיין חיובית ל'קורונה' במועד ביצוע בדיקת מי השפיר, את יכולה להיבדק (PCR) יום קודם לכן. 3. רק לעיתי נדירות ממשיך ה- PCR ל'קורונה' להיות חיובי כחודש לאחר האבחנה. הרבה בריאות אפי

19/04/2022 | 10:15 | מאת: טלי

תודה רבה על התשובה המהירה! רק לא הבנתי, למה לפעמים כן יוצאים חיוביים אחרי חודש ב-pcr? הווירוס עדיין יכול להיות פעיל?

שלום טלי, יש מקרים שעדיין יש נגיף חי לאחר חודש מתחילת המחלה, ויש מקרים שבהם יש רק שרידי RNA של הנגיף שנותנים תוצאה 'חיובית כוזבת'. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום וירוס הקורונה