איך מתפנה וירוס מהגוף ?

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

07/04/2022 | 09:47 | מאת: ויצ׳נסו

1- באיזה צורה וירוס( כל וירוס ) מתפנה מהגוף מתפנה דרך הדם ? מערכת העיכול ? פשוט מתהדה לו ? אחר ? 2-וירוס שנשאר סמוי ולא פעיל האם הוא חי ? מת ? ניתן לאתר אותו ? 3- האם ניתן לומר שחולה קורונה שמוגדר כנשא כרוני של הנגיף ימצא חיובי בבדיקת pcr לאורך שנים ? תודה

שלום ויצ'נסו, 1. מערכת החיסון שלנו מצליחה לנטרל את המעטפת של רוב הנגיפים שחודרים לגוף, מונעת מהם להדביק תאים אחרים ולהתרבות, וכך גורמת לחיסולם/העלמותם 2. נגיפים מסוימים - למשל מקבוצת ה'הרפס' או HIV - מצליחים להסתתר מפני המרכיבים הרלוונטיים של מערכת החיסון, ובדרך זו נשארים/חיים בגופנו 'לנצח'. 3. במקרה כזה, PCR שמבוצע על נוזל/רקמה המכילה את הנגיף יהיה חיובי. 4. נגיף ה'קורונה' איננו נחשב ככזה שיכול להשאר בגוף (של אדם בעל מערכת חיסונית תקינה) לאורך שנים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום וירוס הקורונה