תרופות לקורונה למניעת תחלואה קשה

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

21/03/2022 | 22:46 | מאת: גיל

קראתי על תרופות לקורונה שמצמצמות סיכון לתחלואה קשה . ( פאקסלוביד,מולנופראוויר) חולה קורונה בן 80 עם מחלות רקע ( copd) חולה בקורונה מזה שבוע ,עם הסימפטומים הרגילים, צינון שיעול חולשה. האם נכון לקחת טיפול תרופתי מונע תחלואה קשה? תודה. גיל .

22/03/2022 | 00:38 | מאת: בריאות

השאלה לא ברורה. אלו לא כדורים שקונים בבית מרקחת. אלו כדורים שמי שחולה יוצרים איתו קשר דרך מידע ממשרד הבריאות. יש חלון הזדמנויות של 4 ימים לקחת. זו גם תרופה ניסיונית עשו מחקר ומצאו שמנעה תמותה אצל 80%. יש לזה גם מחיר, תופעות לוואי. בדכ מתקשרים לקשיש לשאול אם מעוניין והכל נעשה דרך רופא המשפחה שכנראה הוא זה גם שמחליט. אצל אמא שלי הרופא לא אישר לאחר שהתקשרו לאמא שלי ולא הבינה על מה מדובר כי לא דיברו על זה בחדשות. רציתי לרצוח את הרופא כי בכלל אצלה היו כאבים בחזה ולא ידעתי שזה קורונה. הוא לא המליץ למרות שקשקש שטויות ולא מבין כלום בכדורים הללו ואני דווקא כן. בכל מקרה עברה את הקורונה קל בלי כדורים ואפילו יותר קל משפעת. גם היא בת 80. ובגדול למי שאין מחלות רקע ובעיקר של כלי דם, לב , ולחץ דם, סוכרת ושומנים. או כל מחלה כרונית קשה... לא לדאוג. כי תלס הפאניקה היתה יותר קשה מהמחלה עצמה.

שלום גיל, התרופות הנ"ל אינן נחשבות יעילות כאשר מתחילים לקחת אותן רק לאחר כשבוע מתחילת המחלה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום וירוס הקורונה