תרופת פלקסוטיד של פייזר

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

03/02/2022 | 00:02 | מאת: נעמה

שלום, יש לי כמה שאלות, ההורים שלי מבוגרים, אבא שלי מעל גיל 80 ויש סכרת ברקע, מחוסנים בחיסון רביעי. 1. במידה וחס ושלום נדבקים- האם כדאי להם לקחת את התרופה החדשה של פייזר? 2. במידה וכן, מתי כדאי להתחיל לקחת? האם לחכות לתסמינים? כי יש כאלו שעוברים את זה בקלות.. 3. האם יש תופעות לוואי לתרופה? תודה רבה ובשורות טובות.

שלום נעמה, 1. את ההחלטה על כדאיות לקיחת התרופה יקבל/תקבל רופא/ת המשפחה שלהם. 2. מומלץ לקחת את הטיפול מוקדם ככל האפשר לאחר תחילת המחלה. 3. לכל תרופה יש תופעות לוואי אפשריות, ואלו של ה'פקסלוביד' כוללות, בין השאר, אינטראציות עם תרופות מסוימות, פגיעה בחוש הטעם, שלשולים, לחץ דם גבוה וכאבי שרירים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום וירוס הקורונה