Pcr ובדיקה סרולוגית לקורונה

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

17/01/2022 | 17:14 | מאת: חני

הבן שלי היה חולה בשבוע שעבר. חום גבוה, שיעול. שלושה בני משפחה יצאו חיוביים לקורונה, לכן אנחנו די בטוחים שגם הוא נדבק, למרות שבדיקת pcr יצאה שלילית. האם אפשר לעשות כעת בדיקת pcr והאם היא יכולה להראות נוכחות של הנגיף למרות שהוא מרגיש טוב כעת? כלומר כמה זמן אחרי המחלה pcr יכול לצאת חיובי? שאלה נוספת, מתי כדאי לבצע בדיקה סרולוגית לבדיקת נוגדנים לקורונה עבורו?

שלום אני, לאחר תחילת התחלואה החריפה ב'קורונה', עשויה בדיקת ה- PCR להיות חיובית עד כשבוע-שבועיים. בדיקה סרולוגית (IgG לאנטיגן N של הנגיף) כדי לנסות להוכיח תחלואה כזאת מומלץ לבצע רק כשבועיים-שלושה לאחר תחילת התחלואה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום וירוס הקורונה