אנטיגן חיובי אחרי החלמה

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

16/01/2022 | 17:03 | מאת: אפי

שלום לרופא, ראשית אני קורא פה המון על וריאנט אומיקרון או דלתא ואני חיובי לקורונה כבר שבוע איך אדע איזה וריאנט נדבקתי? האפ יש דרך בבדיקה פרטית לדעת ? שאלה שניה אני עדיין חיובי באנטיגן למרות שאין תסמינים כבר כמה ימים… ומשחררים אותי מבידוד אז מה ההגיון? אמרו שאולי זה שאריות של נגיפים מתים ושאדם יכול לצאת חיובי גם שבועיים. אשמח לתשובתך

שלום, 1. אפשר לבצע ריצוף גנטי של נגיף ה'קורונה' שמתקבל בבדיקת ה- PCR, ובדרך זאת לזהות את הזן/ואריאנט. 2. אכן, בדיקה חיובית (PCR או אנטיגן) יכולה להיגרם כתוצאה מנוכחותו של נגיף לא פעיל בדגימה, אבל את השאלה מדוע משחררים אותך מבידוד כשעדיין יש לך תוצאת חיובית כזאת עליך להפנות ישירות למשרד הבריאות, למשל ב'קו החם' בטלפון 5400*. הרבה בריאות אפי

17/01/2022 | 01:53 | מאת: אפי

אז אני שאלתי במשרד הבריאות ואת הרופא משפחה ואצ הרופא בקו החם של 5400 ואמרו שאין אפשרות לדעת איזה נגיף חליתי. בנוסף אמרו שאנטיגן יכול לצאת חיובי גם שבוע ושבועיים אחרי כתוצאה מתאים מתים וכאלה שאריות ולא כתוצאה מהיותי מדבק . לכןצלא ברור לי זה נוגד את מה שאתה כותב פה

מנהל פורום וירוס הקורונה