בקשר לשאלתי על רמת סיכון

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

13/01/2022 | 17:23 | מאת: מני

לקחתי את המונח מויקיפדיה (אשר יתכן אכן שזה לא אתר אמין מספיק לדברים שכאלו אבל השערה שלי שהוא דווקא אמין לגבי זה, כי מספרים מדוייקים של אחוזים בוודאי נלקחו מאתר אמין כלשהו ולא מסתם המצאה של ויקיפד טרול). המונח רמת סיכון, כפי שהבנתי מקריאה שם, זה - מה הסיכוי לפתח מחלה קשה ומוות מהקורונה. בנוגע לאומיקרון האחוזים שנכתבו שם זה 0.52%, וברצוני לדעת גם בנוגע לזני הקורונה הקודמים- הסיני, הבריטי ודלתא. תודה מראש (שואל למידע אישי בלבד)

שלום מני, נראה ש"רמת הסיכון" (כהגדרתך) של ה'אומיקרון' היא פחותה מזו של הזנים הקודמים של ה'קורונה', אך אין בידי מספרים רשמיים של "רמת הסיכון" של זנים אלו. הרבה בריאות אפי

13/01/2022 | 19:10 | מאת: רמת סיכון

רמת סיכון מקורונה תלויה גם בגיל החולים ומחלות הרקע של החולים. 0.5% זה כנראה ערך ממוצע לכלל החולים. רמת הסיכון מדלתא גבוהה בערך פי 3 מזו של האומיקרון.

13/01/2022 | 19:44 | מאת: מני

תודה רבה רבה לעונים, לילה טוב.

13/01/2022 | 19:48 | מאת: רמת סיכון

רמת הסיכון תלויה גם ברמת החיסוניות של החולה בעקבות החלמה מהדבקה קודמת או בעקבות החיסון/החיסונים נגד קורונה שהוא עבר.

מנהל פורום וירוס הקורונה