התנהלות בבידוד עם ילד חיובי

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

03/01/2022 | 22:59 | מאת: ש.ש

הבן שלי (בן 6, התחסן חיסון ראשון לפני שבועיים) קיבל היום תשובה חיובית לבדיקת pcr שבוצעה אתמול. בבית שני הורים שהתחסנו חיסון שלישי בסוף אוגוסט וילדה בת 9 שחוסנה חיסון ראשון לפני שבועיים. עד לקבלת התוצאה החיובית התנהלנו בבית ללא מסיכות וללא הפרדה ואף בילינו ביחד זמן ארוך ברכב סגור בהמתנה לבדיקה. שאלתי היא האם, לאור החשיפה שכבר התרחשה, יש טעם לעטות מסכות בבית? האם יש משמעות לחשיפה מתמשכת או שעצם העובדה שכבר נחשפנו תקבע האם נדבקנו או לא? הילד קטן מכדי לשהות בנפרד משאר בני הבית וקשה מאוד עד בלתי אפשרי לעטות מסכות כל היום..

04/01/2022 | 05:38 | מאת: אחת שעברה את זה

את שואלת ועונה. בגדול יש הרבה בתים שלא שמים מסכות כשהם עם ילדים. גם לא איכפת להידבק... ויש בתים שיותר שומרים. זה להחלטתך. מעבר לכך שכולכם חייבים כעת בבידוד כי נחשפתם לחולה מאומת. ואי לכך אם כולכם מבודדים אפשר בלי מסכה ולהסתובב בכל חללי הבית או לשים מסכה כי יש הבדל בין לחלות ללהיות מבודד.

04/01/2022 | 05:40 | מאת: אחת שעברה.

את יכולה עדיין לא לחלות בזה או לא להימצא חיובית. ככל שתשמרי על עצמך. זה שהיית ליד לא אומר שנדבקת. ככל שלא תשמרי הסיכוי להידבק עולה. אני הייתי גם ביחד גם ברכב שעה ולא נדבקתי . רק הייתי חייבת בידוד. עדיף להישמר

שלום ש.ש, זה לא נוח אבל יש טעם. הרבה בריאות אפי

04/01/2022 | 09:06 | מאת: ש.ש

תודה על המענה. עד מתי כדאי להקפיד? עד לקבלת מכתב השחרור? (12/1 לפי רופא הילדים)

זה נראה הגיוני

מנהל פורום וירוס הקורונה