בדיקת נוגדני קורונה

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

02/09/2021 | 15:35 | מאת: שאלה בקשר לנוגדני קורונה

בצעתי בדיקת נוגדני קורונה וקבלתי תוצאות הנל Covid19IgG Quantitat תוצאה חיובי תוצאה לעומת טווח הנורמה שם הבדיקה Covid19IgG ArchiteS1 תוצאה 3821.10 AU/ml מה זה אומר ? אני מחוסן בשתי מנות חיסון ( האחרון חודש מרץ

02/09/2021 | 16:17 | מאת: מלי

יש לך נוגדנים גבוהים ונאים מאוד,

02/09/2021 | 17:40 | מאת: שרית

אבל דוקטור הלפרין כתב כאן כמה פעמים שלא ניתן להסיק מרמת הנוגדנים אם אותו אדם מוגן מפני המחלה.

02/09/2021 | 18:39 | מאת: מלי

נכון הוא אכן אמר זאת, מדוע אם כן כל אנשי המערכת הרפואית שממריצים אותנו לקבל את הבוסטר טוענים כל העת שצריך לקחת אותו מכיוון שלאחר 5-6 חודשים הנוגדנים פוחתים ?(הם אכן מאוד פוחתים בדקתי על עצמי) מסתבר שכמות הנוגדנים כן משפיע על רמת החסינות שלנו, אלא אם כן כולם משקרים...

02/09/2021 | 18:51 | מאת: יקר

התשובה לכך מלי, היא שבדיקות סרולוגיות יכולות לעזור למדענים שלנו לקבל החלטות על סמך קהילת שלמה של נדבקים. כשמדובר באדם ספציפי בודד, ככל הידוע היום אין קשר בין רמות הנוגדנים לבין חסינות. בדרך כלל נוגדנים נעלמים עם הזמן, אך יש תאי זיכרון למקרי שמחלה תחזור והם ידאגו להחזיר אותם. לכן היעדרותם כנראה לא מעידה על אי-חסינות. וגם מהזווית השניה - ממה שידוע היום הימצאות של נוגדנים לא מונעת מחלה. אני מניח שעוד יגלו שגם חסינים מפני מחלה יכולים להדביק אחרים, אך תקופה מצומצמת מאוד.

שלום, זה אומר שיש בדמך נוגדנים כנגד נגיף ה'קורונה'. הרבה בריאות אפי

02/09/2021 | 21:59 | מאת: א

פרט לדוקטור הלפרין,הרבה מומחים למחלות זיהומיות ולאימונולוגיה מישראל ומהעולם אומרים שלא ניתן לסמוך על הבדיקה הסרולוגית כמדד לחסינות. יכולים להיות כאלו עם רמה גבוהה של נוגדנים שיחלו בקורונה וכאלו עם רמה נמוכה של נוגדנים שלא יחלו בקורונה.

מנהל פורום וירוס הקורונה