תוצאות covid 19 igg architect s1 - האם אני מחוסן

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

23/04/2021 | 12:19 | מאת: שמואל

שלום, תוצאת covid 19 igg architect s1 שקיבלתי היא 18.60 AU/ml, וזאת לאחר שלושה חודשים ושבוע מהחיסון השני. האם רמת הנוגדנים הזו מספיקה בשלב הזה? האם אני מחוסן?

שלום שמואל, התשובה לשאלתך תלויה בערכי הייחוס של הבדיקה כפי שהם מקובלים במעבדה בה היא בוצעה. הרבה בריאות אפי

23/04/2021 | 17:52 | מאת: אהודלון

שלום דוקטור למיטב ידיעתי תוצאה חיובית למחוסנים בארכיטקט היא 150. מה אמור לעשות מי שנעלמו לו הנוגדנים מהחיסון? האם יש דרך לקבל מנת חיסון נוספת?

23/04/2021 | 17:53 | מאת: שמואל

תודה על התשובה, אך אם המעבדה (של קופ"ח כללית) לא כתבה ערכי ייחוס - איך אוכל להתייחס לתוצאה? האם אין ערכי ייחוס אוניברסליים ל AU/ml?

שלום אהודלון, אני ממליץ לאנשים שקיבלו שתי זריקות של חיסון ה'קורונה' של 'פייזר', ורמת הנוגדנים שלהם לאחר מכן נמצאה כנחותה מהסף המצופה, להמתין להנחיות משרד הבריאות בנושא. הרבה בריאות אפי

23/04/2021 | 18:28 | מאת: אהודלון

מה אבל לגבי מי שהיו לו נודדנין בסף המצופה אבל לאחר שלושה חודשים זה נעלם? האם זה לא אומר שהחיסון כבר לא טוב??? ומחזיק רק לשלושה חודשים?

שלום אהודלון, נוגדנים הם רק מרכיב אחד של המערכת החיסונית, ועדיין לא ברור מהי המשמעות הקלינית של ירידתם מתחת לסף (שהוגדר כיום). הרבה בריאות אפי

23/04/2021 | 20:35 | מאת: אהודלון

ראשית תודה על תשובותיך המהירות והמושקעות. לו אתה חלילה היית מקבל כיום תוצאה מתחת לסף, אבל יודע בוודאות שלמשל שבועיים אחרי החיסון השני הייתה לך תוצאה משמעותית מעל הסף , עד כמה היית חושש וכיצד היית פועל בנדון? האם היית מסתגר בבית עד לקבלת מנה נוספת? מצמצם פעילות? סליחה על השאלה ותודה ושבת שלום

שלום אהוד, סביר שהייתי חושש במקצת, ומקפיד יותר להמשיך ולשמור על הנחיות הריחוק החברתי ועטיית המסכה, אבל לא מסתגר בביתי. דרך אגב, מאז שהתחסנתי - לפני כשלושה חודשים - לא טרחתי לבדוק את רמת הנוגדנים שלי נגד 'קורונה'. הרבה בריאות אפי

25/04/2021 | 07:08 | מאת: שמואל

בטופס של המעבדה הבודקת (קופ"ח כללית) אין ערכי ייחוס. האם יש ערכי ייחוס אוניברסליים? האם ערכי הייחוס תלויים בערכת הבדיקה?

שלום שמואל, לכל סוג של בדיקה יש ערכי ייחוס אחרים, ואני לא מכיר את ערכי הייחוס של הבדיקה שביצעת. מציע לך לפנות בנושא ישירות למעבדה בה היא בוצעה. הרבה בריאות אפי

28/04/2021 | 00:50 | מאת: יהלי

היי שמואל, לאחר בדיקה מול המעבדה הראשית שלהם בקופת חולים כללית משתמשים באבוט/דיאסורין וערך הסף הוא 150. כמה קיבלת?

מנהל פורום וירוס הקורונה