שאלה לגבי בדיקה קורונה לטסים לחו"ל

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

17/04/2021 | 22:43 | מאת: טס לחו"ל

שלום רב, אני טס בקרוב לחו"ל. הבנתי שצריך לעשות בדיקת קורונה לפני הטיסה (למרות שאני מחוסן). הזמנתי תור לבדיקת pcr בנמל התעופה בן גוריון. לאחר שקראתי חוות דעת על החברה המבצעת את הבדיקות שם, אני מעדיף לשריין לעצמי בדיקה פרטית נוספת, שתיערך באותו יום (יום הטיסה), במקום אחר. כלומר לעשות שתי בדיקות באותו יום (בשני מקומות שונים), ליתר ביטחון. האם ניתן לעשות שתי בדיקות pcr פרטיות באותו יום? האם זה יכול ליצור סיבוכים מבחינה בירוקרטית?. שאלה נוספת- במדינה אליה אני טס הדרישה היא לבדיקת "rt-pcr". מה ההבדל בין בדיקה זו לבדיקת פי.סי.אר רגילה? בתודה

שלום טס לחו"ל, 1. ניתן לבצע מספר בדיקות ביום, באותה מעבדה או במעבדות שונות. 2. RT מתייחס לעובדה שמדובר בנגיף המורכב מ- RNA, ובדיקת ה- RT-PCR דומה לבדיקת ה- PCR "הרגילה". הרבה בריאות אפי

מנהל פורום וירוס הקורונה