עודף משקל ויעילות החיסונים

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

01/04/2021 | 00:01 | מאת: יאיר

שלום ד"ר וחג שמח, מלפני כחודש שמעתי בחדשות שהיה מחקר שהראה שאנשים הסובלים מעודף משקל אינם מוגנים באותה מידה לעומת אנשים רזים לאחר קבלת החיסונים. כלומר שאין להם את אותה כמות הנוגדנים. מכיוון שאני סובל מעודף משקל רציתי לשאול אותך מה דעתך לגבי זה. האם לדעתך יש אמת במחקר והאם כדאי לעשות בדיקת נוגדנים לוודא שהכל בסדר? ובמקרה שאני עושה בדיקת נוגדנים האם אני פשוט פונה לרופא משפחה כמו כל בדיקת דם רגילה ועושה אותה בקופת חולים או שיש פרוצדורה מיוחדת? תודה רבה

שלום יאיר, 1. המחקר שאותו ציטטת נראה לי הגיוני. 2. אני מניח שרופא המשפחה שלך יכול לאשר ביצוע בדיקת נוגדנים ל'קורונה'. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום וירוס הקורונה