יעוץ לגבי מסיכות.

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

09/03/2021 | 20:00 | מאת: בן

שלום היציאות מהבית אני שם מסיכה כחולה ועליה לבנה kn95. אני לא מסוגל יותר לעשות את זה, זה קשה לי בצורה מזעזעת. הגומי של הkn95 כואב לי באוזניים, קשה לי לנשום ככה, ויש לי המון אדים על המשקפיים. אתה חושב שכדי להישמר אבל בצורה שתהיה לי קלה, 2 מסיכות כחולות יתנו אפקט הגנה זהה? אני רוצה להיות מוגן אבל כבר קשה לי ככה. תודה

שלום בן, אני בעד שימוש נכון במסכת פה-אף אחת- או כירורגית או N95 (שעדיפה מבחינת ההגנה). הרבה בריאות אפי

10/03/2021 | 12:39 | מאת: דודו

מסכות N95 תקניות (בניגוד למסכות KN95 סיניות) לא כוללות רצועות אזניים אלא רצועות ראש, גם האיטום שלהן יותר טוב כך שיש פחות אדים. אפשר לרכוש בישראל מסכות N95 תקניות של חברת 3M, חברת הציוד הרפואי הגדולה בעולם, בעלות של 30-50 ש"ח ליחידה. יש כרגע 8 מודעות בזאפ על מסכות כאלה. אפשר להזמין גם מ-ebay מארה"ב או מרוסיה (יש שם מפעל של 3M). זה לא זול, אבל לאור המחסור כנראה שאפשר להשתמש בהן הרבה זמן כל עוד הן נקיות ויבשות ועוברות בהצלחה בדיקת התאמה ידנית. מעבר לכך, יש רצועות גומי או שרוכים שאתה יכול לחבר למסכות פשוטות או כל מסכה עם רצועות אזניים ולהפוך אותה ככה למסכה עם רצועת ראש אחת. תחפש ב-ebay או amazon את המלים brace או strap יחד עם mask, תקבל הרבה תוצאות. זה עובד וזה פשוט. יכול להיות שגם בארץ אפשר להשיג. יש גם מה שנקרא "מסכות בד חצי מקצועיות" עם פילטר, למשל בשופרסם מוכרים עכשיו ב-100 ש"ח ליחידה מסכות כאלה שנקראות ליבינגוארד. מחקרים שנערכו על מסכות בד כאלה הרבה שהן בדרך כלל יותר יעילות ממסכות כירורגית, אולי גם ממסכות KN95, אבל לא כמו מסכות N95. יש גם מסכות גומי מקצועיות בתקן N95 ומעלה עם פילטרים מתחלפים, הן מתחלקות למסכות חצי פנים שמכסות רק את הפה והאף או למסכות פנים מלאות שמכסות גם את העיניים, לכולן יש רתמת גומי שיושבת היטב על הראש ולא נוגעת באוזניים. ב-ebay אתה יכול להזמין מסכות כאלה החל מ-100 ש"ח לא כולל פילטרים.

מנהל פורום וירוס הקורונה