טרוד בשל אי הופעת תופעות לאחר חיסון שני

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

08/03/2021 | 09:21 | מאת: מחוסן

שלום, מהפרסומים הרבים עולה כי הופעת תופעות לוואי לאחר קבלת מנת החיסון השניה היא חיובית ומראה על אפקטיביות החיסון - למעשה הגוף נלחם. לאחר שקיבלתי את מנת החיסון השנייה, לא חוויתי תופעות מלבד כאב ביד. האם יש מקום לדאגה בעניין המערכת החיסונית שלי שלא תתמודד היטב במידה ואדבק? האם יש מחקרים בעניין הקשר שבין הופעת/אי הופעת תופעות לוואי לאחר החיסון השני לבין אחוזי ההידבקות ורמת תחלואה למחוסנים? תודה

שלום מחוסן, העדר תופעות לוואי בעקבות קבלת המנה השניה של חיסון ה'קורונה' של 'פייזר' איננה מעידה בהכרח על העדר חיסוניות, ואינני מכיר מחקרים שהוכיחו קשר שבין הופעת/אי הופעת תופעות לוואי לאחר החיסון השני לבין אחוזי ההידבקות ורמת תחלואה אצל המחוסנים. הרבה בריאות אפי

08/03/2021 | 15:24 | מאת: יוסי

תמיד אפשר לעשות בדיקת נוגדנים, עדיף לפחות שבוע אחרי המנה השנייה, כדי לבדוק את מצב החסינות. רק חשוב לעשות בדיקת נוגדנים למחוסנים שבודקת נוגדנים לחלבון S של הנגיף ולא בדיקת נוגדנים למחלימים שבודקת נוגדנים לחלבון N שהחיסון לא מייצר נגדו נוגדנים.

מנהל פורום וירוס הקורונה