מה ההבדל בין החיסונים

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

25/02/2021 | 10:01 | מאת: ג

מה הסיבה שישנן יותר תלונות בחיסון השני של צמרמורת, חום, כאבי שרירים וחולשה יותר מהחיסון הראשון? האם מקבלים בחיסון השני יותר חומר? או בגלל הצמידות בין החיסונים?

שלום ג, בשתי הזריקות ניתן אותו חומר ובאותה כמות, אך אפשר לומר - בצורה מאד פשטנית - שלאחר הזריקה השניה נוצרת תגובה חיסונית חזקה יותר בגלל ה"היכרות" של החומר המוזרק (בפעם השניה) עם הנוגדנים שנוצרו בגוף לאחר הזריקה הראשונה. הרבה בריאות אפי

25/02/2021 | 17:38 | מאת: יוסי

התגובה החיסונית השניונית המוגברת היא כתוצאה מההיכרות של החומר המוזרק פעם שניה עם הנוגדנים שנוצרו לאחר ההזרקה הראשונה, או עם מספר גבוה שלתאי זיכרון ספציפים לאנטיגן מסוג לימפוציטים B ו T שנוצרו לאחר החיסון הראשון?

כרגיל, יוסי, אתה צודק. למעשה, חיכיתי לשאלה הזו שלך, ולכן הדגשתי בתשובתי לג' שמדובר בתיאור מ א ד משפטני.

מנהל פורום וירוס הקורונה