שאלה לגבי הבדל הין חיסונים

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

22/02/2021 | 04:05 | מאת: מרים

מה ההבדל בין החיסון דל פייזר לחיסון של אסטרה זניקה ומודרנה? בהנחה שיש אפשרות לבחור - מה היית ממליץ מבין השלושה ?

שלום מרים, 1. חיסוני ה'קורונה' של 'פייזר' ו'מודרנה' מבוססים על mRNA של הנגיף. החיסון של 'אסטרהזניקה' (שאושר לשימוש בבריטניה אך עדיין לא אושר לשימוש ע"י ה- FDA האמריקאי) מבוסס על החדרת חלבון של נגיף ה'קורונה' לנגיף 'אדנו' חי אך לא פתוגני. 2. מבין השלושה, אני הייתי בוחר את החיסון הזמין. הרבה בריאות אפי

22/02/2021 | 11:59 | מאת: יוסי

תיקון: החיסון של אסטרהזניקה לא מכיל את החלבון S של נגיף הקורונה בתוך נגיף האדנו. החיסון מבוסס על נגיף אדנו מוחלש של קופים שמכיל את הקוד הגנטי לחלבון S.

תודה על התיקון

מנהל פורום וירוס הקורונה