בדיקה סרולוגית לאחר חיסון שני לקורונה

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

20/02/2021 | 21:15 | מאת: איציק

שלום קיבלתי את החיסון השני לפני יותר משבועיים ו- 15 יום אחרי החיסון ביצעתי בדיקה סרולוגית ובה נמצא שיש לי נוגדנים ברמה של 97 AU/MLלאור כך יש לי מספר שאלות: 1) מה המשמעות של המספר הזה (למה אין לי מיליון או 100 אלף או אלפיים או 20 לדוגמה), האם יש לו משמעות בכלל? 2) מה הממוצע שיצא לאנשים אחרים שעשו בדיקות שכאלו שבועיים אחרי החיסון? 3) האם לאחר זמן המספר הזה צריך לעלות או לרדת, האם לעלות בהתחלה לגובה מסוים ואז להתחיל לרדת או משהו אחר? 4) האם במידה ואני עכשיו אחלה, האם זה צריך להוריד את המספר הזה (כי אני "מבזבז" את הנוגדנים לצורך "המלחמה" בנגיף) או לעלות (כי הגוף יילחם בנגיף וייצר נוגדנים נוספים) 5) האם בכלל יש חשיבות לנוגדנים, ז"א – אם לא היו לי נוגדנים – האם זה אומר שאני לא מחוסן או תא/חלבון אחר/ים גורם לחיסון בגוף, אולי שילוב של דברים 6) מהם תאי T ואיך הם קשורים לחיסון? 7) מה המשמעות של המספר לגבי הסיכוי שלי להדביק אחרים (לא נפגשתי עם הורי מעל שנה, הם חוסנו גם כן ועברו שבועיים מאז החיסון השני שלהם) 8) האם יש למספר משמעות לגבי הסיכון שלי להדבק (אני נוסע בכל יום באוטובוס לעבודה ונפגש בעבודה עם אנשים שלא הולכים עם מסכות, לא חוסנו, עם ילדים וכו') בתודה מראש

שלום איציק, 1. המשמעות של התוצאה שקיבלת היא שכנראה יש לך נוגדנים כנגד ה'קורונה'. 2. אין לי מושג מה הממוצע שיצא לאנשים אחרים. 3. עקרונית, ככל שמתרחקים ממועד ההתחסנות כמות הנוגדנים צריכה לרדת. 4. יחד עם זאת, במקרה של תחלואה ב'קורונה' (למרות ההתחסנות), המספר יעלה. 5-6. לנוגדנים יש חשיבות, כמו גם למרכיבים אחרים של מערכת החיסון, כגון לתאי ה- T. 7-8. עדיין לא ברור מה המשמעות של התוצאה שקיבלת מבחינת היכולת שלך להידבק ב'קורונה' או להדביק בה, אך עקרונית- כל עוד אתה מחוסן נראה שהסיכוי לכך יורד (בהשוואה לאדם לא מחוסן). הרבה בריאות אפי

21/02/2021 | 08:18 | מאת: טל

בוקר טוב איציק, איזו קופה אתה? אחרי מיליון טלפונים ענו לי בכללית והסבירו לי הכל ביחס לערכים שלהם.

21/02/2021 | 09:38 | מאת: איציק

תודה, כללית אבל עשיתי באסף הרופא באופן פרטי

מנהל פורום וירוס הקורונה